Subota,
20. april 2019.
The Ellen show (r)
14:30 - 15:15
Svijet/Regija

Bijela kuća: Radi se na planu drugog sastanka Trumpa i Kima

Glasnogovornica Sanders je na konferenciji za novinare potvrdila kako je predsjednik Trump primio pismo od sjevernokorejskog predsjednika Kima, te kako je pismo "toplo i pozitivno"

 

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders potvrdila je kako se radi na organizaciji drugog sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sanders je na konferenciji za novinare potvrdila kako je predsjednik Trump primio pismo od sjevernokorejskog predsjednika Kima, te kako je pismo "toplo i pozitivno".

Dodala je također da u slučaju da se Kim ne bude slagao oko toga Bijela kuća neće objaviti detalje pisma koje je uputio predsjedniku Trumpu.

- Cilj ovog pisma je prvenstveno dogovoriti novi sastanak sa predsjednikom Trumpom -, poručila je Sanders.

Istakla je također kako predsjednik Trump smatra da je Sjeverna Koreja ostvaila vrlo značajan uspjeh, te da je i posljednje pismo upućeno presjedniku Trumpu još jedan od dokaza o jačanju odnosa.

Trump i Kim sastali su se 12. juna ove godine u Singapuru, a tom prilikom potpisali su "historijiski" sporazum koji previđa uklanjanje nuklearnog oružja s Korejskog poluotoka.

 

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: anadolu Agency (AA)