Subota,
20. april 2019.
The Ellen show (r)
14:30 - 15:15
Svijet/Regija

Burita u Beogradu: Maroko ostaje pri stavu da neće priznati Kosovo

Ministar vanjskih poslova Maroka Naser Burita naglasio je u Beogradu da će Maroko i Srbija povećati saradnju u kulturi, prosvjeti, sportu, kao i da moraju iskoristiti potencijal za bolju ekonomsku razmjenu

 

Maroko ostaje pri stavu da neće priznati Kosovo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Naser Burita u Beogradu, ocijenivši da su diplomatski odnosi sa Srbijom u uzlaznoj putanji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, dvojica ministara su istakla da Srbija i Maroko imaju potencijala za bolju ekonomsku saradnju, posebno po pitanju poljoprivrede i automobilske industrije.

Ministar Maroka je ocijenio da odnosi dvije zemlje doživljavaju "medeni mesec", naglasivši da će dvije zemlje povećati saradnju u kulturi, prosvjeti, sportu, kao i da moraju iskoristiti potencijal za bolju ekonomsku razmjenu.

Dačić je rekao da će sljedeće nedjelje biti održan poslovni savjet u cilju bolje ekonomske saradnje dvije zemlje, kao i da će ponovo biti aktivirane mješovite ekonomske komisije.

Između Srbije i Maroka danas je potpisan Memorandum o saradnji u oblasti sporta, a taj dokument Naser Burita potpisao je sa ministrom sporta Srbije Vanjom Udovičićem.

 

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: Anadolu Agency (AA)