Četvrtak,
15. novembar 2018.
Vjestnik 7u7 (r)
09:00 - 09:30
FACE VIJESTI

Davor Dragičević: Obratiću se Strazburu, institucije RS neće riješiti slučaj

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, tvrdi da će taj slučaj završiti u sudu u Strazburu, jer, mišljenja je, nadležne institucije RS ne žele da ga riješe

 

Kaže da je "njegov sin ubijen, a da čitav MUPRS-a zna ko ga je ubio“.

- Iza ubistva Davida Dragičevića stoji RS i ovaj slučaj se može riješiti za dva minuta i ne treba nikome ni izbori ni predizborna kampanja -, ustvrdio je Dragičević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, na kojoj je prikazan i video u povodu šest mjeseci od stradanja ovog mladića.

Naveo da on nije umješao politiku u sve ovo.

- Zna se ko je umješao politiku u ovaj slučaj –, ustvrdio je.

Dragičević kaže da će 5. oktobra doći “kod sina na trg, pošto na groblje ne može”. Rekao je da je njegov sin "otet u centru Banje Luke, šest dana silovan, maltretiran, masakriran i na kraju bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavaca, egzekutora šta se svima može dogoditi, ukoliko budu protiv njih“.

Vlastima i opoziciji je poručio "da je stvarao RS i nije njen rušitelj, ali ne želi da živi u sistemu koji već šest mjeseci zataškava organizovano ubistvo 21-godišnjaka“.

Kako ističe, kako se bliže izbori svjestan je da će biti "sve veći pritisak lično na njega i članove grupe 'Pravda za Davida'".

Na konfereniji za novinare su pokazani dokumenti koji, kako je rečeno, osporavaju sve što je izrečeno na konferenciji za novinare u banjalučkoj policiji 26. marta, nakon što je pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.

 

Izvor: Fena

Foto: Agencije